Седмица преди референдума: Британска депутатка простреляна с викове "Великобритания над всичко!"

Джо Кокс

Британският депутат Джо Кокс беше простреляна и наръгана след среща с граждани от избирателния си район. Кокс е част от Лейбъристката партия и през 2015 г. беше излъчена от района Батли и Спен в Западен Йоркшир.

Тя е била нападната пред библиотека в градчето Бирстал, където се е срещнала с жителите му. Впоследствие е транспортирана към болница в Лийдс. Състоянието и е критично, предаде БГНЕС.

Според очевидци мъжът я прострелял няколко пъти и тя паднала на пода. Приближил се и я застрелял още веднъж в областта на лицето и след това извадил нож, пишат британските медии.

Инцидентът е станал в 12:53 местно време, като 41-годишната Кокс по всяка вероятност е нападната от 52-годишен мъж, който полицията вече е арестувала. Пострадал е и още един човек, който се е намирал в района на нападението.

Полицията е отцепила района на библиотеката, а над него кръжат и хеликоптери. Според Мария Ийгъл, колежка на Кокс сред депутатите лейбъристи, нападателят е извикал "Великобритания над всичко!", същото потвърди и друг свидетел близо до инцидента.

В същото време след инцидента от лагера за оставането в ЕС обявиха в "Туитър", че прекъсват мероприятията от кампанията си до края на деня.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят