Англия крачи уверено към осминафиналите след обрат над Уелс

Отборът на Англия победи Уелс в драматичен мач от група "В" на Евро 2016. В 42-ата минута Гарет Бейл откри резултата от пряк свободен удар, а в 56-ата Джейми Варди изравни. В 92-ата минута Даниел Стъридж направи обрата пълен.

В седмата минута англичаните организираха страхотна контраатака, при която Лалана напредна отдясно и центрира много добре към Стърлинг, който засече пред малкото наказателно поле, но изпрати топката високо над вратата. Така футболистът на "Манчестър Сити" пропусна първата стопроцентова възможност в днешния двубой. Иначе срещата започна с много единоборства, а още в първите минути стана ясно, че Рой Ходжсън се е отказал от едно от най-дискусионните си тактически решения - това Хари Кейн да изпълнява ъгловите удари в полза на Англия. Първият такъв бе изпълнен от Уейн Рууни.

В 26-ата минута Гари Кейхил засече с глава центриране на Рууни от свободен удар, но бранителят чукна леко топката и Хенеси я улови.

В 32-ата минута дойде и първият много спорен момент. Хари Кейн засече в наказателното поле добро центриране на Деле Али, а Бен Дейвис блокира и впоследствие протегна ръка и докосна рикоширалата топка. Феликс Брих обаче не уважи претенциите на англичаните за дузпа. Малко след това пред "трите лъва" се откри нова добра възможност. Смолинг игра с глава след поредното центриране на Рууни от корнер, но топката премина на сантиметри встрани.

Три минути преди почивката отборът на Уелс, който до този момент не бе застрашил по никакъв начин вратата на Харт, нанесе своя удар. Голямата звезда на "драконите" Гарет Бейл изпълни фаул от над 30 метра, Джо Харт не се намеси добре и Англия се оказа с гол пасив. Това бе второ попадение на крилото на Реал на Евро 2016, като и двата гола дойдоха след пряк свободни удари.

На почивката Рой Ходжсън направи двойна смяна - в игра се появиха Джейми Варди и Даниел Стъридж, които замениха Хари Кейн и Рахим Стърлинг. Това даде резултат и в 56-ата минута голмайсторът на Лестър изравни след удар отблизо. Играчите на Уелс искаха да бъде отсъдена засада, но топката бе върната към Варди от Ашли Уилямс и попадението правилно бе зачетено.

В следващите минути "трите лъва" опитаха да стигнат до пълне обрат, но разбъркванията в наказателното поле на Хенеси така и не носеха така чакания гол. Стъридж пропусна добра възможност, а в 74-ата минута "драконите" претендираха за дузпа след падане на Джони Уилямс в наказателното поле след единоборство със Смолинг. Сигнал обаче не последва.

В игра за Англия се появи и Маркъс Рашфорд.

Във втората минута на добавеното време Даниел Стъридж успя да направи обрата пълен.

Англия (4-3-3): Харт; Уокър, Кейхил, Смолинг, Роуз; Али, Дайър, Рууни; Лалана, Стърлинг, Кейн

Уелс (5-3-2): Хенеси; Гънтър, Честър, Уилямс, Тейлър; Дейвис, Ледли, Рамзи, Алън; Робсън-Кану, Бейл

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят