Олимпийците ни за Рио вече 48

Спортистите ни гонят бройката 50 за олимпиадата в Рио. До момента сигурни участници са 48 състезатели. Още трима в плуването са с покрит норматив „Б“, а на 4 юли се очаква потвърждение от Международната федерация за тях.
На предишните игри Лондон 2012 България прати 63 спортисти.
Страната ни има шанс да спечели още квоти. В бокса започна квалификацията в Баку, като до момента участие си е осигурила само една състезателка - Станимира Петрова, и нито един при мъжете.


Крайният срок за покриване на нормативи в леката атлетика също не е приключил. Последната квота спечели Тихомир Тодоров в скока на височина, като на държавния шампионат преодоля 229 см. Преди ден виза в модерния петобой спечели Димитър Кръстанов. За последно наш петобоец имаше на игрите преди 16 г. Цанко Хантов стартира в Сидни 2000. В гребането след пауза от 8 г. отново ще има лодка. В Пекин 2008 Румяна Нейкова стана шампионка, а сега в двойка скул ще гребат Георги Божилов и Кристиан Василев. Във фехтовката Панчо Пасков (сабя) прекъсна 28 г. неучастие при мъжете на най-престижния форум. За последно България имаше представители в аристократичния спорт в Сеул 88, а в отбора бяха братята Васил и Христо Етрополски.


На 7 юли общото събрание на Българския олимпийски комитет ще утвърди делегацията за Рио.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт