Поп идолът на Гърция идва в Пловдив за концерт на Античния театър

Снимки: Авторът

Поп идолът на Гърция Михалис Хаджиянис е чакан с нетърпение в Пловдив, където на 9 юли ще изнесе концерт на Античния театър. Билетите за шоуто на древната сцена на Трихълмието вече се продават в мрежата на Eventim.bg на цени от 40 до 60 лв., като най-скъпите са за т.нар. "Golden Circle".

"Концертът ми миналата година в София ме накара да съжалявам истински, че съм пропускал страната ви толкова дълго. Гостоприемството и енергията на всички в залата ме зареди за месеци напред. Затова и след като дойде поканата за този специален концерт на Античния театър в Пловдив, не мислих много. Пловдив, ще се видим на 9 юли!", написа в специално обръщение до феновете си у нас кипърският изпълнител от гръцки произход.

Авторът на една от най-емблематичните гръцки балади - "De Fevgo" ("Няма да си тръгна") се появява на европейската сцена още на 17 години, когато представя Кипър на конкурса Евровизия в Бирмингам с авторската си песен "Генезис". Следват няколко изключително успешни и платинени албума, тотално разпродадени турнета в Гърция и Кипър, и милиони фенове по цял свят.

През 2004 г. Михалис Хаджиянис пее на закриването на Олимпийските игри в Атина и представя Кипър на официалната церемония за разширяването на ЕС, отбелязваща присъединяването на 10 нови членки. От 2000 до 2009 г. Михалис получава над 30 награди само в Гърция, които го правят най-успешният изпълнител в страната за първото десетилетие на 21-ви век. През 2010 г. Михалис е поставен от FORBES на 22-ро място сред най-влиятелните гърци. Михалис е автор на повечето си песни - от емблематичната му балада "De Fevgo" до хитовете "То Kalokairi Mou" ("Моето лято") и "An Mou Tilefonouses" ("Ако ми беше звъннала").

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура