Организацията “Шалом”: Законът трябва да осигури право на собствена изява

Хиляди левове се харчат за спасителни акции у нас

Човек е убит след стрелба в гимназия в Кентъки

Обявяват грипна епидемия в областите Стара Загора и Видин, и в община Бобов дол

Огромен пожар лумна в стар военен корпус в центъра на Велико Търново Предполага се, че клошари са подпалили изоставената сграда

Бисер Петков представи приоритетите на Българското председателство пред ЕП

Рекс Тилърсън: Русия е отговорна за нападенията с химическо оръжие в Източна Гута

Горанов в Брюксел: Карта за въвеждане на еврото ще имаме до юни Промениха списъка на страните, които не сътрудничат на ЕС за данъчни цели

60 млн. лв. трябват за доброволна наборна казарма 2017 г. е с най-слаба раждаемост от десетилетия

Отпускат евросредства за възстановяване на щетите от пожарите в Кресненското дефиле

Големите имена на блус и джаз музиката Йълдъз Ибрахимова и Влатко Стефановски покоряват “Blagoevrgad Blues & Jazz”2018

Национален форум за дебатиращи в Бургас

Потвърдиха се тайните договорки на висши чиновници от МС със зелените

Десислава Атанасова: Вотът на недоверие е загуба на парламентарно време

Гласуват вота на недоверие на 25 януари

Акция „касов апарат“ по морето

Акция за касови апарати започват данъчните по морето. Служителите от Териториалната дирекция на НАП в Бургас са категорични, че ще затварят всяко заведение или търговски обект по родното Черноморие, което работи без фискално устройство. Подобна мярка ще се прилага и в случаите, когато е констатирано повторно нарушение при неиздаване на касова бележка.

Данъчните ще проверяват както дружествата, така и техните собственици за съответствие между доходи и имущество, коментираха от приходното ведомство в черноморския град.

„Коректните фирми могат да очакват от нас коректност, но ще бъдем безкомпромисни към укриващите умишлено данъци“, коментира по повод засиления данъчен контрол по Южното Черноморие териториалният директор на НАП Бургас Татяна Кънчева.

От началото на годината данъчните в Бургас са извършили над 1500 оперативни проверки, като са съставени повече от 300 акта за нарушения. Много от високооборотните заведения по черноморските курорти вече са поставени в режим на непрекъснато наблюдение чрез дистанционна връзка на касовите апарати със софтуера на НАП.

Според служители на НАП-Бургас всяка трета проверка завършва с установено нарушение, като двете най-често срещани нередности са именно разлики в касовите наличности и неиздаване на касов бон. Интересна тенденция е, че все повече хора сигнализират за нарушения в заведенията по морето.

В същото време НАП-Пловдив обяви за продажба апартаменти и мезонети на длъжници от града под тепетата и от Девин. С приходите от продажбите ще бъдат погасени частично или изцяло борчовете на досегашните собственици. В Пловдив за публична продан се предлагат 2 мезонета на петия и шестия етаж в жилищна кооперация на ул. „Иларион Макариополски“, като първоначалната цена на единия от 120 кв.м е 129 600 лв., а на другия от 140 кв.м – 150 000 лв. Само за 44 000 лв. се предлага жилище от 40 кв.м с прилежащо мазе на ул. „Антон Папазов“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.