Пловдив домакин на първото изложение за дизайн на местни и биологични храни

Снимки: Авторът

Пловдив ще е домакин на първото по рода си изложение за дизайн на местни и биологични храни "Local Food Design", което ще се проведе от 17 до 19 юни в арт квартал "Капана". Събитието ще е част от отворената програма на международния фестивал за съвременен дизайн и визуална култура "ONE DESIGN WEEK" и отваря темата за специфичния подход при предлагането на храни от малки местни производители и органични продукти.

По време на изложението 12 родни производителя ще представят авторските си дизайнерски решения в няколко сегмента: хляб, сладкарски изделия, конфитюри, мед и лютеници, крафт бира и вино, както и дизайн от село - категория, която ще обхване всички останали храни и напитки. Участниците в "Local Food Design" са "пионерите" в областта на местни занаятчийски храни и напитки - един бързо развиващ се пазар, към който интересът постоянно расте.

Сред участниците ще има фермери, домашни пивовари, кулинарни ателиета и пчелар. Най-добрите ще получат награди "Best Local Food Design 2016" за съответната категория, съобщиха организаторите от Фондация "ЛокалФууд.бг", основател на новата мрежа за мести храни LocalFood.bg, която подпомага стартирането и развитието на микропредприятията в областа на устойчивото земеделие и производство на храни. То е част от фестивала One Design Week в Пловдив и се осъществява с подкрепата на Фондация "Америка за България". Добрите храни, които наричаме местни, селски, фермерски, занаятчийски (крафт), автентични, устойчиви или биологични, през последните години предизвикват засилен интерес и търсене, след като обществото ни започна да осъзнава техните предимства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони