Назначиха трима заместник-директори на Националната следствена служба

МО: Военновъздушните сили изпълниха поставените задачи с необходимата ефективност през 2017

Топлата зима напълни водоеми в Шуменско с птици

Вижте какво ще решава Министерският съвет на 18 януари 2018

Румен Радев: Извоюваната през 1878 г. свобода бе „пренесена“ през всичките 140 години

Лиляна Павлова: Получихме признание и подкрепа, че сме на прав път Вижте пълна стенограма от дискусията в Страсбург

Ангела Меркел разчита на социалдемократите да вземат отговорно решение относно коалицията

Арестуваха трима австралийци и един ливанец в Сърбия за трафик на кокаин

Промените в климата – важен акцент в работата на Българското председателство

Асоциацията на организациите на българските работодатели за зеления рекет: Не става дума само втори лифт, а за икономиката на България

Министър Ангелкова: Гръцките туристи в България надхвърлиха 1 млн.

Тереза Мей създаде нов пост в британския кабинет

Първа лига с оборот от 41 млн. евро

Метеорит падна близо до Детройт (ВИДЕО)

Три министерства и Столична община решават проблемите на Витоша Тръгват към частично изменение на действащия План за управление

Пловдив домакин на първото изложение за дизайн на местни и биологични храни

Снимки: Авторът

Пловдив ще е домакин на първото по рода си изложение за дизайн на местни и биологични храни „Local Food Design“, което ще се проведе от 17 до 19 юни в арт квартал „Капана“. Събитието ще е част от отворената програма на международния фестивал за съвременен дизайн и визуална култура „ONE DESIGN WEEK“ и отваря темата за специфичния подход при предлагането на храни от малки местни производители и органични продукти.

По време на изложението 12 родни производителя ще представят авторските си дизайнерски решения в няколко сегмента: хляб, сладкарски изделия, конфитюри, мед и лютеници, крафт бира и вино, както и дизайн от село – категория, която ще обхване всички останали храни и напитки. Участниците в „Local Food Design“ са „пионерите“ в областта на местни занаятчийски храни и напитки – един бързо развиващ се пазар, към който интересът постоянно расте.

Сред участниците ще има фермери, домашни пивовари, кулинарни ателиета и пчелар. Най-добрите ще получат награди „Best Local Food Design 2016“ за съответната категория, съобщиха организаторите от Фондация „ЛокалФууд.бг“, основател на новата мрежа за мести храни LocalFood.bg, която подпомага стартирането и развитието на микропредприятията в областа на устойчивото земеделие и производство на храни. То е част от фестивала One Design Week в Пловдив и се осъществява с подкрепата на Фондация „Америка за България“. Добрите храни, които наричаме местни, селски, фермерски, занаятчийски (крафт), автентични, устойчиви или биологични, през последните години предизвикват засилен интерес и търсене, след като обществото ни започна да осъзнава техните предимства.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.