Северна Ирландия удари Украйна

Отборът на Северна Ирландия изненада Украйна с 2:0 в мача между двата тима от Група "С" на Евро 2016. Головете за Северна Ирландия на стадиона в Лион реализираха Гарет МакОули (49) и резервата Найъл МакГин (90+6).

Това бе първа победа на Северна Ирландия на европейски първенства. В първия си мач в групата тимът загуби с №:1 от Полша. Украйна пък претърпя днес втора загуба на Евро 2016, след като отстъпи с 0:2 пред Германия.

В средата на първата част Ярослав Ракицкий опита удар от далечно разстояние, но той не затрудни вратаря Майкъл МакГавърн. Първата сериозна опасност за някоя от двете врати бе в 34-ата минута и тя бе сътворена от тима на Северна Ирландия. Крейг Каткарт отправи хубав удар с глава, но топката мина на сантиметри встрани от вратата на Андрий Пятов. През втората половина на първата част повечето интересни моменти бяха пред вратата на Украйна.

Четири минути след паузата Северна Ирландия поведе с 1:0 в резултата. След центриране от фаул защитникът Гарет МакОули заби с глава топката в мрежата зад безпомощния Пятов.

Само две минути след попадението украинците пропиляха златен шанс за моментално изравняване на резултата. Йевхен Селезньов стреля с глава след центриране от фаул, но не успя да насочи топката достатъчно добре и стражът Майкъл МакГавърн със стабилна намеса спаси.

В 58-ата минута мачът бе временно прекъснат заради градушка. Футболистите бяха изведени за кратко от терена, но много бързо се завърнаха на игрището.

До края на мача украинците опитаха с всички сили да се доберат поне до равенство, но противниците им се защитаваха достатъчно добре. Нещо повече, в шестата минута на добавеното време резервата Найъл МакГин вкара втори гол за Северна Ирландия. Той бе точен с добавка отблизо, след като стражът Пятов бе избил удар друг футболист на Северна Ирландия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят