ЕК има забележки към земеделски проекти

Илияна Йотова е изпратила запитване до ЕК за казуса със спрените евросредства от Брюксел. Според отговора, с който “Труд” разполага, ЕК наистина има забележки, но блокирани 1,1 милиарда няма.

Това е записано в отговор до Илияна Йотова

Страната ни трябва да вземе мерки, заявяват от Брюксел

Европейската комисия има забележки по отношение на редовността проектите и на обществените поръчки, свързани с Оперативна програмата “Развитие на селските райони”. Това се вижда от официален отговор на ЕК до евродепутата от БСП Илияна Йотова, с който “Труд” разполага.

Йотова се е поинтересувала от ситуацията, след като излезе информацията, че по програмата са спрени 1,1 милиард лева.

Според записаното в писмения отговор до нея, на този етап е на лице процедура към България, която включва одит и преглед на разходите за 2015 г., но такава сума не е блокирана.

“Страната ви следва да продължи да прилага своя план за действие, за да бъдат отстранени всички констатирани недостатъци В случаите, в които се установяват нови рискове от неправомерни разходи, разплащателната агенция също следва незабавно да поеме инициативата, за да разкрие причините и заедно с всички съответни национални органи да разработи специално конкретни действия, които да се въведат без излишно забавяне”, пишат от ЕК до Йотова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини