Премиерите Борисов и Ципрас дискутираха проекти в секторите транспорт и енергетика

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 16 ноември 2018

До 5 г. затвор за тормоз вкъщи И роза върху колата можела да доведе до убийство или самоубийство

Петър Иванов: Проблемът на американския бизнес е, че той идва в Европа през дружества в Холандия или в Ирландия

Самоубиец скочи от виадукт „Бебреш”

Министър Петков: Исканията на майките на деца с увреждания се удовлетворяват

Прокуратурата замълча по казуса „Джи Пи Груп“ Делото е отпреди един месец

Плащаме повече за храна и здраве Данъците и социалните осигуровки изяждат 12,3% от заплатата ни

„Токсичен“ е думата на 2018 година Най-често прилагателното е употребявано в словосъчетанието "токсични химикали" заради Случая "Скрипал"

Протест срещу оправдаването по делото „Алабин“ Мотивите ще станат известни след около месец

Най-ниска безработица от 10 г. насам

Хилари Клинтън ще отговаря на още въпроси за скандала с имейлите

ЕК дава 294 млн. евро за жп линията Пловдив – Бургас Пътуваме с 40 минути по-малко по маршрута

АПИ: Започва изготвянето на техническите проекти за ремонта на тунелите „Топли дол“ и „Траянови врата“

Чистят деретата в Камено

Нужни са 400 000 лв за проектиране укрепването на свлачище край Арбанаси

Спешно проектират укрепването на свлачището под пътя между Велико Търново и село Арбанаси, което се активизира заради проливните дъждове през последните дни. За изготвянето на проекта са нужни около 400 000 лв.

В старата столица в четвъртък пристигна екип от специалисти, изпратени от Агенция „Пътна инфраструктура“ за оглед на района. Незабавните мерки бяха взети след като ден преди това кметът Даниел Панов се срещна с регионалния министър Лиляна Павлова и я запозна със сериозния проблем, който засяга не само Велико Търново, но и Горна Оряховица. Пътят покрай Арбанаси поема основната част от трафика между двата града е натоварен денонощно.

В рамките на няколко дни геолози и геодезисти ще обследват свлачищния район. Своевременно ще бъде изготвен проект за укрепване и реконструкция чрез пилоти с дебелина 10 или 14 см. Ще бъдат оформени и отводнителни съоръжения покрай натоварения път, настилката също ще бъде подменена.

Работата по укрепването и реконструкцията ще започне веднага след приключването на ремонта на Дъговия мост, част от Южния пътен възел във Велико Търново. Дотогава шосето към Арбанаси ще остане отворено, като проблемният участък е обезопасен чрез пътни знаци и ограждащи съоръжения. По мнение на експертите, нужното време за реализация на проекта ще бъде около 30 дни.

Кметът Даниел Панов запозна експертите от АПИ и със свличанията на земна маса от хълма Трапезица. Пътят под него, макар и част от града, е под юрисдикцията на държавното ведомство и е част от републиканската инфраструктура. Хълмът е изключителна държавна собственост. Община Велико Търново вече е представила готов проект за поставяне на защитни съоръжения и конструкции. По план те трябва да бъдат разположени над отсечката от каменния мост до разклона към кв. „Асенов“, чиято дължина е над 300 метра.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.