ВМРО: Гърци, не сте съвсем прави за Македония!

Подслониха във фургон бездомник след опит да се самоубие Митко Каковски вече има покрив след 15 години под открито небе

Башар Асад заяви, че операцията на Турция в град Африн е подкрепа за екстремистки групировки

Проектират космически Ноев ковчег и летище за ракети Варненски ученици и студенти представят идеи в два конкурса на НАСА

Катастрофа с ТИР блокира движението по пътя между Враца и Оряхово

Карнавално шествие за Бабинден в Брестник

Втори протест срещу поскъпването на водата Добричлии правят интерактивна карта на дупките от ВиК-аварии

Арх. Здравко Здравков: Законът за София ще даде ясни регламенти по отношение на застрояването Най-високите сгради ще са в източния и западния край на града, каза главният архитект на София

БНТ не е на ръководството, нито на водещите. Още по-малко на една партия

Повишен интерес към достъпа до информация отчита Община Търговище

Родилното отделение в Благоевград с подарък от името на кмета д-р Камбитов

ТИР парна от мост на магистрала „Марица“

Гришо премина уверено през Кирьос и е на четвъртфинал на Аустрейлиън оупън (ВИДЕО)

Откриха ски сезона под връх Ком

Калоян Паргов: Вотът на недоверие разкрива слабите места в управлението и мобилизира БСП

Нужни са 400 000 лв за проектиране укрепването на свлачище край Арбанаси

Спешно проектират укрепването на свлачището под пътя между Велико Търново и село Арбанаси, което се активизира заради проливните дъждове през последните дни. За изготвянето на проекта са нужни около 400 000 лв.

В старата столица в четвъртък пристигна екип от специалисти, изпратени от Агенция „Пътна инфраструктура“ за оглед на района. Незабавните мерки бяха взети след като ден преди това кметът Даниел Панов се срещна с регионалния министър Лиляна Павлова и я запозна със сериозния проблем, който засяга не само Велико Търново, но и Горна Оряховица. Пътят покрай Арбанаси поема основната част от трафика между двата града е натоварен денонощно.

В рамките на няколко дни геолози и геодезисти ще обследват свлачищния район. Своевременно ще бъде изготвен проект за укрепване и реконструкция чрез пилоти с дебелина 10 или 14 см. Ще бъдат оформени и отводнителни съоръжения покрай натоварения път, настилката също ще бъде подменена.

Работата по укрепването и реконструкцията ще започне веднага след приключването на ремонта на Дъговия мост, част от Южния пътен възел във Велико Търново. Дотогава шосето към Арбанаси ще остане отворено, като проблемният участък е обезопасен чрез пътни знаци и ограждащи съоръжения. По мнение на експертите, нужното време за реализация на проекта ще бъде около 30 дни.

Кметът Даниел Панов запозна експертите от АПИ и със свличанията на земна маса от хълма Трапезица. Пътят под него, макар и част от града, е под юрисдикцията на държавното ведомство и е част от републиканската инфраструктура. Хълмът е изключителна държавна собственост. Община Велико Търново вече е представила готов проект за поставяне на защитни съоръжения и конструкции. По план те трябва да бъдат разположени над отсечката от каменния мост до разклона към кв. „Асенов“, чиято дължина е над 300 метра.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.