Георги Първанов: Въпреки голямото закъснение, трябва да се възобнови строителството на "Белене"

Макар и с голямо закъснение, трябва да възобновим строителството на „Белене“. Това каза председателят на ПП АБВ Георги Първанов по време на брифинг в НС във връзка с АЕЦ „Белене“, предава „Фокус“.

По думите му, трябва да се приеме нова стратегия за енергетика, в която ясно, точно и категорично да се поеме отговорността за възобновянето на строителството на АЕЦ „Белене".

Първанов обясни, че вече имаме единия реактор за централата. „И вместо да се чудим какво да го правим - дали да го държим на съхранение на руска територия и да му плащаме не знам какви огромни суми, или пък да търсим къде да го продадем, мисля,че макар и с голямо закъснение, трябва да възобновим строителството на „Белене“, заяви лидерът на АБВ.

"Изненада е този възторг, необясним на управляващите, които се радват на малките щети в техните представи, които понасяме в резултат на решението на арбитража за „Белене“", каза още Първанов и посочи, че за АБВ решението на арбитража не е изненада.

Лидерът на АБВ обърна внимание, че 6 поредни правителства от Тройната коалиция, през двете правителства на Бойко Борисов и служебните правителства носят отговорността да се стигне до тук. Първанов посочи, че вижда „големия шлем" с обратен знак.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика