Цвета Караянчева към БСП: Винаги, когато правите Изборен кодекс ви бием

Винаги, когато правите Изборен кодекс ви бием. Това каза по време на дебатите за новите промени в Изборния кодекс народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева в реплика на изказване на народният представител от БСП Филип Попов, предава „Фокус”.

По време на изказването си Попов посочи, че в държавите, където е въведено електронно гласуване няма двойно гражданство. Той коментира, че позицията на БСП е, че трябва да има честна изборна кампания при тайно гласуване, което е конституционно гарантирано. Попов заяви, че последните избори за местна власт са показали, че сегашното правителство е организирало много зле изборите и сега с промените в Изборния кодекс прехвърля отговорността за организирането на изборите върху ЦИК.

Той посочи, че на последните изборите 9 от 10 изборни протокола са били поправяни. „Според българската практика гласуването може да се извършва само в избирателните секции. В държавите с електронно гласуване няма въведено двойно гражданство, както е в България”, уточни народният представител. Той запита, защо парламентът е трябвало да променя нещо, което вече е работило.

„Ние я променихме без каквито и да е било обществени обсъждания. Тези предложения, които дори и сега правите те не са нищо по-съществено от това, което досега съществуваше”, каза още Филип Попов. В реплика на Попов Цвета Караянчева заяви, че по време на „Орешарски” БСП година и половина са правили изборен кодекс и той е бил вендета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика