Хулиганите продължиха да срамят Англия

Английските хулигани посрамиха родината си, след като влязоха в тежка ръкопашна схватка с „колегите” от Уелс в малките часове преди Битката за Британия. И вече оправданието с руските „командоси”, дошли само за бой във Франция, не минава. От началото на Евро 2016 вече са арестувани 323 души, основната част са англичани.

След като Марсилия утихна, дойде ред на Лил да се превърне в арена на насилието. Полицията прибра 37 руски и английски хулигани само за два часа. Хотел „Меркюр” се превърна в бункер. В него се бяха настанили руски туристи, а полицаите им забраниха дори да се показват от прозорците. Отдолу англичаните чакаха с мисия „Мъст”. На централния площад органите на реда пуснаха в действие и водно оръдие, за да спрат битките. Пияните англичани опитаха да провокират полицаите с викове: „Къде бяхте в Марсилия?” За ексцесиите на старта те обвиниха органите на реда, че са оставаи руските „воини” да се вихрят на воля. Сега англичаните празнуваха победата на Словакия над Русия, пеещи обидни за загубилите песни.

Само, че оправданието с „провокаторите от Москва” вече не минава. Английски и уелски фенове се биха здраво във влак между Кале и Лил. Според неофициални данни в града на дуела Ланс (на 35 км от Лил) имаше 50 000 поданици на кралицата, подкрепящи двата отбора. За ужас на барове и супермаркети продажбата на всякакъв алкохол беше строго забранена. Но какъв ли ужас щеше да има, ако беше разрешена?

Английският селекционер Рой Ходжсън и капитанът Уейн Руни многократно призоваха феновете да не се бият и да не се поддават на провокации.

Френското правителство обяви, че 20 руски хулигани се екстрадилани от Евро 2016. Най-популярното лице след тях е крайно десният активист Александър Шпригин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини