Джейхан Ибрямов: ИК е калпаво законодателство и като панталон на просяк – кръпка върху кръпка

ИК е калпаво законодателство и като панталон на просяк – кръпка върху кръпка. Това каза народният представител от ДПС Джейхан Ибрямов по време на дебатите за Изборния кодекс, предава „Фокус“. Той попита защо в страни извън ЕС трябва дипломатическите представителства да определят мястото на избирателните секции.

„Това е дискриминационен закон, това е калпаво законодателство. По този начин ИК се обезличава. Това е дискриминация по местоживеене“, заяви Ибрямов. По думите му навремето е имало един министър-председател, който се извинил на над 300 хиляди насилствено прокудени от България български граждани.

„Наскоро в едно предаване чухме и министър-председателят на Република България, да казва, че ако се налага да избира между това дали да бъдат дискриминирани правата на гражданите, той ще избере именно правата на гражданите“, каза той и попита кой защитава правата на тези граждани.

Ибрямов попита вносителите дали са си направили труда да се информират как се говори в избирателните секции в Република Испания, как се говори в Лондон, как се говори в Америка“, каза той и посочи, че там се говори на различен език от българския. По думите му това говори за една застаряваща българска миграция, която не говори български език и определи това като проблем на българската държава, а не на Избирателния кодекс.

„По този начин дори така наречените патриоти, псевдопатриоти ограничават възможността на собствените си приятели, български граждани в Република Македония да имат възможността на информиран избор“, посочи той. „Не потъпквайте Конституцията, непротивоконституционствувателствувайте“, обърна се Джейхан Ибрямов към колегите си.

По думите му именно от Турция, толкова по-мощен ще бъде още техният вот.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика