Съдят 24–годишен рецидивист затворник, грабил пенсионерки

Рецидивист, нападнал и ограбил две пенсионерки за по-малко от половин час, изправя пред съда Окръжната прокуратура в Разград.

24-годишният Сашо И. От Варна и в момента е в затвора, където изтърпява 34-месечна присъда отново за грабеж, съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна.

Грабежите в Разград са станали на 26 септември 2015г. Предната нощ варналията гостувал на бивш колега от затвора. Двамата отишли на дискотека и пили часове наред. На тръгване Сашо оповестил, че е свършил парите и ще трябва да си набави чрез грабежи на минувачи. В 7,30 часа издебнал в гръб възрастна жена с проходилка и издърпал чантата от безпомощните й ръце. Вътре обаче имало само бутилка минерална вода. Грабителят не се маял дълго и след броени минути нападнал друга възрастна, която се прибирала от магазина. Издърпал чантата й, в която имало 50 лв. и храни. Така си осигурил средства да се прибере във Варна. Стойността на заграбеното била 75 лв., уточняват от Апелативна прокуратура.

Младият мъж имал и предишни осъждания. Сега излежавал присъда за грабеж във Варна, извършен през февруари миналата година. Делото за разградските грабежи е в началото на юли.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право