Ремонтите на 2 улици в квартал "Беломорски" в Пловдив глътнаха 1 милион лева

Ремонтите в квартал "Беломорски" в Пловдив, които глътнаха 1 млн.лв. от общинския бюджет, са на финалната права. В това се увериха в петък лично кметът на града под тепетата Иван Тотев и кметът на район "Южен" Борислав Инчев, които инспектираха реконструкцията на ул. "Беломорска".

Главната за квартал "Беломорски" улица е напълно асфалтирана. Строителните дейности включват разрушаване на старата и изграждане на нова пътна конструкция, бордюри, тротоари, поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка, подмяна на водопровод, изграждане на канализация и канализационни връзки, трасета за подземни комуникации. В момента работниците на фирмата изпълнител "Пътища" АД приключват с изграждането на тротоарите и довършителните дейности, а през следващата седмица ще осъществят и връзката между улиците "Беломорска" и "Димитър Талев". Изцяло асфалтирана вече е и другата улица в квартал "Беломорски" - "Родопска". Районният кмет на "Южен" Борислав Инчев съобщи, че има готовност заслонът на спирката от градския транспорт на обръщалото на ул. "Беломорска" да бъде подменен и изместен, като за това настояват жителите от квартала.

Кметът на Пловдив Иван Тотев пък подчерта, че реконструкцията на двете улици в "Беломорски" е част от политиката за специално отношение към крайните квартали на града. Той съобщи, че скоро ще започне и пълно реновиране на основната улица в намиращия се в съседство квартал "Остромила".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони