Ето с какво питие могат да се разхладят дамите, докато мъжете им следят разгорещено "Евро 2016"

Започналото наскоро първенство по футбол, осезаемото затопляне и дългите чосове на мъжете пред телевизора, може да стимулират някои дами да запълнят времето си и да повдигнат настроението си с няколко леки, охлаждащи и успокояващи питиета. 

Един от най-популярните коктейли напоследък е "Мимоза". Според легендата, за пръв път „мимоза“ е приготвена в известния парижки хотел Риц през 1925.
Той е нискоалкохолен, което го прави изключително подходящ за летните горещини, а освен това, приготвен с изстудени съставки, носи разхлада и настроение.

Рецептата и съставките са доста прости:
75мл студен портокалов сок (ако е прясно изцеден ще е по-добре)
75мл студено шампанско
Изсипваме сока в чашата и доливаме шампанското отгоре.

Едва ли има дама, която би отказала чаша вино, особено през летните вечери. Но когато бутилката не е прекарала достатъчно време в хладилника, се налага да сложим в чашата си лед. Това, за нещастие, води до разводняване на виното, което безспорно е твърде неприятно. За да го избегнем, е достатъчно само да сложим грозде, киви, портокал, ябълка или друг плод във фризера, с което после да възстановим подходящата за напитката и сезона температура.

Не на последно място е и класическата комбинация джин с... обикновено с тоник и парче лимон, разчупете стандарта и добавете към 50мл джин малко сок от пресен лимон или грейпфрут и долейте с желаното количество сок от касис.  Получава се сладко-кисел другар за самотните вечери, докато мъжът ви е пред телевизора. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл