Спецполицаи задържаха лидер на трафиканти на проститутки

Вследствие на операция, проведена под наблюдението на Специализираната прокуратура е бил задържан лидер на организирана престъпна група, занимавала се с набиране, склоняване и предоставяне на сексуални услуги и трафик на хора с цел сексуална експлоатация, съобщи пресцентърът на МВР.

Извършени са процесуално-следствени действия в столичен нощен клуб и в две жилища, обособени за предоставяне на сексуални услуги. Разпитани са 12 свидетели. С постановление на прокуратурата, И.Д. е привлечен като обвиняем.

Акцията е проведена в хода на предприети допълнителни оперативни действия след реализирана на 29 и 30 януари операция, съвместно със СДВР, ръководена от прокуратурата. Тогава бяха задържани петима от участниците в организираната престъпна група - И.Ц. /39 г./, А.Б. /45г./, И.Д. /35 г./, , П.Ч. /37 г./ и М.П. /39 г./, на които Специализираната прокуратура повдигна обвинения на 30 януари т.г. Бе установено, че задържаните са осъществявали престъпната си дейност на територията на София.

Извършени бяха процесуално-следствени действия на пет адреса в столицата, четири от тях - клубове, в които са се предоставяли сексуални услуги. Според събраните данни, от лятото на 2014 г. групата е набирала и приемала момичета за сексуални услуги срещу заплащане. И.Ц. - управител на нощни барове в София, и останалите четирима от групата (охранители в същите заведения) предлагали на клиентите си и сексуални услуги в помещения на нощните клубове и на адреси на клиенти, като обичайната цена била 100 лв. - половината от нея оставала за момичето, предоставящо сексуални услуги.

Парите се събирали от охранителите и предавали на И.Ц., той от своя страна ги разпределял сред участниците. В процеса на работата по случая в качеството на свидетели тогава бяха разпитани над 30 души, а пред съдия от Специализирания наказателен съд - шестима. При разследването бяха установени и множество жертви на организираната група.

Работата по документиране и доказване на цялостната престъпна дейност на членовете на групата продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право