Николо Коцев ще свири на Burgas Jam

МОСВ дари бездимна печка на спасителя на щъркелите от село Зарица

11 месеца затвор за грък, нападнал лекари в Петрич

Министър Ангелкова: Специален QR код ще информира потребителя за избрания от него туроператор, хотел или планински водач

Обявиха програмата на Първа лига до края на сезона, ясни са всички дербита

Полярно мече се роди в зоопарк в Шотландия

Радев призова за повече прагматизъм в двустранните отношения с Израел

Софи Маринова раздава обяснения и автографи в шуменския съд

4 години за убийство на пътя и шофиране след употреба на дрога

„Омония“ уволни Ивайло Петев

Река Тунджа е повишила нивото си с 25 см в сливенския участък Към момента няма риск от разлив

Комисията за ЧЕЗ ще изслуша разузнавателните служби и Министерство на финансите

“Ер Франс” анулира полети заради стачка на персонала

Премиерът Борисов в Брюксел: Европа трябва да разполага със силни фондове за финансиране на социалните политики

Една година условно получи холандец за убийство на пътя във Варна

Съдът не уважи искането за налагането на по-лека мярка за убиеца на гарда на Митьо Очите

Апелативен съд – Бургас не уважи искането за налагане на по-лека мярка на Тодор Славов, обвинен за убийството на Александър Алексиев, охранител на Митьо Очите в к.к. „Слънчев бряг”, съобщава “Фокус”.

Адвокатите на Славов обжалваха решението на Окръжен съд – Бургас, което постанови на обвиняемия да му бъде наложена най-тежката мярка „задържане под стража”.

Пред бургаските магистрати те поискаха тя да бъде изменена в по-лека – „домашен арест”, която Славов да изтърпи на постоянния си адрес в Стара Загора. Според тях са налични допълнителни доказателства по случая, които не са взети предвид при разглеждането на мярката на първа инстанция.

Апелативният прокурор Кремена Стефанова посочи, че няма обосновано предположение, че Славов е действал при самозащита, тъй като не са налични доказателства, че групата на Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите, е била въоръжена. Държавното обвинение поясни, че един от тази група – Любомир Георгиев, е имал в себе си газов пистолет, който по-късно е бил иззет.

По думите на Стефанова, Георгиев не е влизал в самото заведение. Прокуратурата допълни, че са разпитани норвежки граждани, които са свидетели по случая. Те са посочили, че се е водил разговор на висок тон между двете групи в заведението, последвали са изстрели, всички са залегнали, но никой не сочи кой е започнал първи стрелбата. Държавното обвинение поясни, че има следи от куршуми само по стените в заведението, пред които се е намирала групата на Желязков.

Не са налични и медицински експертизи на пострадали от групата, в която е бил Славов. Апелативната прокуратура допълни, че има следи от куршуми, нанесени в гръб по тялото на починалия Алексиев. Според нея е имало камери в заведението, които управителят Николай Иванов е изнесъл, оставил ги е в квартирата си, след което друго лице ги е скрило. Според държавното обвинение Славов може да се укрие или да извърши друго престъпление и поиска да се потвърди решението на Окръжен съд- Бургас.

Според защитата на Славов, управителят на заведението е обяснил на съда какво се е случило с камерите. Те посочиха, че е имало такива само в кухнята на заведението, където не е била произведена стрелба. Адвокат Иван Ангелов посочи, че три пъти е било отлагано проникването в заведението от групата на Желязков. Той поясни, че Славов има чисто съдебно минало, постоянен адрес и разрешително за оръжието, което притежава.

Според защитата, няма свидетели, които да са посочили, че именно той е стрелял. Славов сам е признал това. По време на обиска, той е бил с вдигнати ръце, а оръжието му е било прибрано в кобура. Ангелов определи неговото поведение като адекватно, на човек, който е научен да борави с оръжие.

Според Ангелов, необходимо е да се наложи мярката „домашен арест”, която да бъде изтърпяна в Стара Загора, с оглед на неговата безопасност. Ангелов допълни, че Славов е преместен в друга килия. Пред бургаските магистрати Тодор Славов попита: „Как биха постъпили всички останали, ако към тях е насочено оръжие?”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.