Двама са задържани за грабежа на пощенската служителка в Радомирско

Криминалисти на ОДМВР-Перник и колегите им от РУ-Радомир са задържали 20-годишния А.П. и К.Х., също на 20 години, от с. Бобораци, извършили грабеж на пощенската служителка на 8 юни т.г., съобщи пресцентърът на МВР.

В процеса на разследването служителите изяснили, че А.П. е нападнал на пътя между радомирските села Беланица и Бобораци 47-годишната жена, която носела със себе си 7015 лева за пенсии на местните жители. След като я блъснал с велосипеда си, последвали удари по главата и тялото, мъжът, който бил с маска на главата използвал и спрей, за да отнеме насила чувала с парите и да избяга.

Установено е още, че подбудител на престъплението бил К.Х. Двамата са се подготвили предварително за извършването на грабежа, като задачата на К.Х. била да се сдобие с предварителна информация за движението на служителката и пренасяната от нея сума.

Двамата задържани са криминално проявени. К.Х. е осъждан на пробация. Привлечени са като обвиняеми, като мярката им за задържане била удължена на 72 часа. На свое заседание Радомирският районен съд е наложил на И.П. мярка за неотклонение „парична гаранция”, а на К.Х. -”подписка”.
Работата по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура – Радомир.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право