Роналдо без гол от свободен удар

Голямата звезда на европейското първенство по футбол във Франция Кристиано Роналдо е известен не само с безспорните качества, високомерието и постиженията си, но и с начина, по който изпълнява свободни удари. Хората, които не го харесват, сравняват позата, която заема, преди да бие фаул, като крава с разстроен стомах, но това няма значение.

Статистиката показва, че Кристиано Роналдо всъщност е гола вода при изпълнението на свободни удари, поне щом става въпрос за тези, изпълнени от него по време на мачове на националния отбор на Португалия на голям футболен форум. Играчът на „Реал“ (Мадрид) просто не поразява целта от фаул. Така беше и срещу Исландия - на няколко пъти Кристиано опита да стреля след нарушения от доста безумни разстояния, някои от над 30 метра. Според статистиката португалецът изобщо не трябва да се пробва, когато играе на големи първенства. Роналдо дебютира на голям форум на Евро 2004 и оттогава е изиграл 28 мача за Португалия на европейско или световно първенство и общо 2374 минути. И във всичките тези срещи е изпълнил общо 34 преки свободни удари. Резултатът? Нито един гол.

В същото време президентът на Исландия Оулафюр Рагнар Кримсон взе отношение по повод изказванията на Кристиано след равенството с Португалия (1:1). След него бившият играч на „Манчестър Юнайтед“ заяви, че дебютантите на европейско първенство са се радвали така, все едно са спечелили турнира и няма да постигнат нищо във Франция.

„Не трябва да му се сърдим, а да сме му благодарни, че ни направи известни - иронизира го държавният глава на Исландия. - Радвам се, че сме на този турнир. Горди сме! В страната ни хората танцуват по улиците след мача с Португалия. Уважавам неговото мнение, но не ми пука какво говори. Ние спечелихме точка, която ни направи много силни. Излизаме срещу Унгария за победа.“

Успех ще търси и Португалия срещу Австрия, чийто отбор е лидер в група F след първите срещи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят