Жеги ни очакват и утре, температурите ще са между 34-39 градуса

През нощта времето ще е ясно, с високи сутрешни температури. Утре ще е предимно слънчево и горещо. Максималните температури ще са предимно между 34-39 градуса, на отделни места в Дунавската равнина и 40°. Вечерта и през нощта срещу неделя на отделни места в Северозападна България ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, съобщи НИМХ към БАН, цитиран от "Фокус".

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 26-29 градуса. Температурата на морската вода е 18-22 градуса. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево и топло. Привечер и през нощта срещу неделя на места в Западна Стара планина ще превали и прегърми. По високите части ще духа умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 29 градуса, на 2000 метра - около 23 градуса.

В неделя, времето ще бъде предимно слънчево и горещо, но дневните температури в Северна България ще се понижат с 2-3 градуса. Около и след обяд, главно в Северозападна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, на отделни места ще има и краткотрайни валежи с гръмотевици; възможни са и градушки.

Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 33 градуса и 38 градуса, на места в Южна България до около 40 градуса. В началото на следващата седмица времето ще се задържи предимно слънчево; ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Температурите ще останат без съществена промяна. Атмосферното налягане слабо ще се понижи, ще е близко до средното за юни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето