Пребитият френски фотограф беше изписан от болницата

Факсимиле: БТВ

Френският фотограф Пиер Марсо, който беше пребит на столично кръстовище, беше изписан от болницата. Той сподели, че няма да промени отношението си към България след инцидента, предаде БТВ.

Обвинение за инцидента беше повдигнато вчера на 30-годишния Емил Костов.

Предисторията на инцидента - засичане на пътя, отнето предимство, а след това преследване из столичните улици.

"Той ме попита дали съжалявам и ми каза "Ще видиш". Отиде до някъде, предполага, за да намери нещо, с което да ме удари, после се върна. Това е последното, което си спомням, защото след това загубих съзнание. Последното нещо, което си спомням е как съм на земята", споделя Марсо.

Фотографът не може да си обясни агресията на пътя. Бил е на много опасни места по света и не е предполагал, че такова нещо ще му се случи у нас.

"Една от причините да съм тук е, че е много спокойно място. Не съм си мислил, че бих имал каквито и да било проблеми, с когото и да било тук. И досега е било така. Но на пътя хората са по-агресивни от обикновено. Така че не знам. Не си правя генерален извод от единична случка. Случи се на мен, но може да случи на всеки. Неприятни неща се случват навсякъде. Като цяло не е опасен град", допълва още французинът.

Обвиненият за нападението Емил Костов отказа коментар. Адвокатът му обясни, че бил предизвикан заради отнето предимство. Ударил е Марсо само веднъж, а травмите на французина били от падане на земята, а не от побой. Емил съжалява за избухването и агресията, твърди защитникът му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини