Хърватия и Чехия завършиха 2:2, мачът прекъснат заради факли и бомбички

Снимка: Twitter

Гол на Томаш Нецид в добавеното време на мача за Чехия донесе равенство 2:2 на тима срещу Хърватия в мач от група "D" на Евро 2016. Чехите стигнаха до точката, след като до 77-ата минута на мача изоставаха с 0:2, предаде "Фокус".

Малко преди края мачът бе прекъснат при резултат 2:1 за хърватите. Причината - хвърлени факли и бомбички от сектора с хърватски фенове. Наложи се асовете на хърватския тим да успокояват привържениците си. Дали и какво наказание ще наложи УЕФА не е ясно още.

Иван Перишич през първото и Иван Ракитич в началото на второто полувреме на мача вкараха головете за Хърватия.

Резервата на отбора на Чехия Милан Шкода върна тима си в мача в 77-ата минута, а в добавеното време Нецид оформи крайното 2:2 от дузпа. 

Хърватите доминираха през почти целия мач, като чехите направиха силни последни минути, което се оказа достатъчно за точка.

Отборът на Хърватия влезе отлично в мача и бързо пое инициативата.

В 21-ата минута Иван Перишич не се възползва от несигурна изява на вратаря Петър Чех и пропусна да открие резултата.

В 36-ата минута отново Перишич изскочи сам срещу вратаря на Чехия Петър Чех, но стражът на Арсенал спаси.

Само минута по-късно обаче Хърватия поведе. Перишич използва грешка в отбраната на Чехия на Ярослав Плашил и откри резултата в мача.

Чехите организираха няколко опасни контраатаки през първата част, които обаче не доведоха до сериозни опасности.

След почивката хърватите отново бяха по-активния отбор.

Така в 59-ата минута Иван Ракитич използва грешка при изнасянето на топката на чехите, изскочи сам срещу Петър Чех и удвои аванса на Хърватия.

Минута по-късно от игра излезе полузащитникът на хърватите Лука Модрич заради контузия, което разстрои играта на тима.

Вторият гол амбицира чехите, които забързаха темпото.

В 77-ата минута отборът на Чехия намали изоставането си чрез резервата Милан Шкода. Той засече с глава топката във вратата на Хърватия като надскочи Ведран Чорлука.

В добавеното време на двубоя Домагой Вида от отбора на Хърватия игра с ръка в наказателното поле, за което бе отсъдена дузпа. Томаш Нецид бе точен от наказателния удар и донесе първата точка на Чехия на шампионата.

До края Чехия опита да стигне и до победата, но не успя.

В класирането Хърватия е лидер с 4 точки, пред Испания 3, Чехия 1 и Турция е без спечелена точка. Отборите на Испания и Турция са с по мач по-малко.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят