Основният свидетел за сестри Белнейски убит?

Владимир Славов - Иширковеца. Снимка: Архив

3-4 литра кръв от Владимир Славов-Иширковеца са открити в кола от полицията на пътя Силистра-Шумен.

Зловещата находка с ДНК-то на основния свидетел по делото за убийството на сестрите Белнейски е отпреди 4 месеца. Мистерията се заплита още повече, защото трупът му не е открит. Според експерти количеството кръв, което е попило в седалките на колата и е разлято по пода, е несъвместимо с живота на този, от когото е текла, съобщава "24 часа".

Владо Иширковеца изчезва безследно на 5 септември 2015 г.

Обявен е за издирване с жълта бюлетина в Интерпол, но до този момент не е открит - нито жив, нито мъртъв.

На 9 юли Владимир Славов-Иширковеца ще стане на 54 г. Той е един от легендарните гангстери от 90-те. Лежал е в затвора няколко пъти, включително и за бомбен атентат срещу прокурор. Името му нашумя покрай делото “Белнейски”, когато стана свидетел на прокуратурата срещу Лазар Колев, осъден на доживотен затвор за изнасилването и убийството на двете сестри от Пазарджик.

Макар че имаше съмнения в показанията на Иширковеца, двамата са лежали в една килия. Иширковеца излиза на свобода през 2010 г., когато делото срещу Лазар Колев още не е приключило, и се захваща с нов престъпен бизнес - източване на банкови карти със скимиращи устройства.

Арестуван е в Италия през 2011 г. заедно с още 4-ма престъпници и след това е екстрадиран у нас.

За последно Владо Иширковеца е видян на 5 септември 2015 г. в родния си град Силистра. След като откриват колата с неговата кръв, криминалистите започват разследване. ДНК експертизата категорично показала, че кръвта е на Иширковеца. Той е криминално проявен и осъждан. В полицейското и в затворническото му досие има всички данни за него, включително и ДНК профила му.

Въпреки издирването трупът на Владимир Славов не е открит.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право