Двама са сериозно пострадали след тежка катастрофа край Кресненското дефиле, пътят е затворен

снимка: архив

Младеж и девойка на около 25 г. са в много тежко състояние след катастрофа на главен път Е79 в Кресненското дефиле. Инцидентът е станал към 7:40 ч. тази сутрин, предава БТВ.

На мястото на катастрофата веднага са изпратени линейки от Симитли, Кресна и Благоевград, както и специализиран автомобил за аварийно-спасителни работи от РСПБЗН-Благоевград.

Джип „Крайслер“, пътуващ в посока Кресна, без видими причини и спирачен път е навлязъл в насрещното движение и се е блъснал челно в тир „Скания.“

Пътният инцидент е станал между Кривия тунел и Кресненските ханчета. Секунди след катастрофата микробус с благоевградска регистрация е минал буквално през иглени уши между тира и забилия се в ската малко след него „Крайслер“.

Две линейки са откарали пострадалите в благоевградската болница. Според приелите ги лекари състоянието на двамата от джипа е много тежко, предаде БГНЕС.

Цялото Кресненско дефиле е напълно блокирано. Движението вероятно ще бъде пуснато не по-рано от час и половина. Опашката от автомобили започва още от началото на дефилето откъм Симитли.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини