Лют спор в ефира за гей парада

 Емил Георгиев - юрист и председател на ДЕОС - Движение за европейско обединение и солидарност, създадено в социалните мрежи от участници в протестите срещу кабинета „Орешарски” и опонентът му Карлос Контрера от ВМРО, коментираха пред БТВ има ли нужда от гей прайд у нас и какво е посланието на това събитие:

„Посланието на прайда е: Ние сме тук, нас ни има, ние сме част от обществото, ние сме различни, но често сме обект на омраза – говор на омразата, който прераства в дела, в престъпления. Елате при нас веднъж в годината, повървете с нас. И недейте да ни мразите”, посочи Емил Георгиев.

Според Емил Георгиев у нас се насажда хомофобия, като по думите му има отявлен език на омразата, има и латентен.

„Хора, които са хомосексуални, са ми казвали, че привличането към същия пол е тяхната природа и същност. Това не е въпрос на избор или прищявка. Тези хора така се раждат, има ги, откакто човечеството го има, и са сред нас. В последно време обществото ни става малко по-цивилизовано и по-малко провинциално”, отбеляза той.

Карлос Контрера от ВМРО обаче заяви, че не приема тезата, че омразата се налагала заради различна сексуална ориентация. "Непрекъснато ви се привиждат зад всеки ъгъл фашисти, ксенофоби и хомофоби", посочи той.

Контрера отбеляза, че както се провежда прайд, така може да се организира и контрашествие. Не е мястото сексуалната ориентация да се показва по улиците и да се натрапва на всички под прозорците на хората, подчерта Контрера.

Той е убеден, че прайдът е чужд културен код и не се приема от нашето общество. Това е нещо външно и изкуствено насаждано. Идеята не е да се получат права, а привилегии, коментира още Контрера.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини