Турция удължи извънредното положение в страната с още 3 месеца

Ограничено е движението за всички превозни средства през Троянския проход

Тир се обърна на пътя Монтана-Видин

С лихвоточки да се плащат данъци Жилищно-спестовните влогове ще може да се наследяват

Двоен самоубийствен атентат в Нигерия взе най-малко 12 жертви

Президентът награди разузнавачи посмъртно Депутатът Таско Ерменков с отличие от министъра на отбраната

Пълна каша с Истанбулската конвенция Няма нужда от нов превод, документът се ратифицира на езика, на който е договорен

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 18 януари 2018

Искрен Веселинов: Ние от ВМРО сме категорични, че няма да подкрепим Истанбулската Конвенция, независимо колко превода и бъдат направени

Болниците искат парите си от НЗОК по съдебен път Въпреки решението на съда, здравната каса отказва да плати надлимитната дейност

Училища и градини с по-ниски сметки за парно Потребили сме по-малко топлоенергия през декември

Без субсидии за хора с увреждания, ако имат фирма Отпускат до 20 хиляди лева на кандидат за започване на собствен бизнес

Населението на Велико Търново се увеличава За кратко време жителите на старата столица са се увеличили с 1000 души

Прокуратурата образува досъдебно производство по случая с дъщерите в Свищов Анкета е показала, че са лица в риск, а нямат личен лекар

Слаба охрана улеснила атентата на летището в Сарафово Никой не е забелязал терориста, поставил бомбата в автобуса с израелски туристи

Радан Кънев сравни Реформаторския блок с разпасана команда

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обвини премиера Бойко Борисов, който обяви, че България няма да подкрепи инициатива на НАТО за сформиране на флотилия в Черно море, че е заел недържавническа позиция и е действал популистки, предава БТВ.

„Държавническата позиция е да кажеш какви са проблемите пред сигурността на страната и какви са решенията, а не да дрънкаш популистки глупости за чайки и лодки”, коментира Кънев думите на премиера, че иска в Черно море да вижда платноходки, яхти, туристи, мир и любов и не иска в курортите да се разхождат военни фрегати.

„Всеки иска чайки и лодки. Има ли проблем в Черно море? Отговорът е: има. Решението, което предлага президентът на Румъния добро ли е? Отговорът е: Може би за България не е добро. Може би трябва да се модифицира, защото нашият интерес е да няма тежко турско влияние върху общата концепция за отбрана в Черно море”, подчерта Радан Кънев.

„Премиерът много се тревожи дали Русия я боли. Мен първо ме тревожи дали България я боли и дали България е сигурна”, допълни той.

Според него в цялата ситуация е станала ясна пълната липса на координация между президента, премиера и военния министър.

По думите му е било проблем също, че по време на посещението на румънската делегация у нас външният ни министър не е бил в България.

„С кой акъл премиерът си е пратил външния министър в Баня Лука или не знам къде, в момент, в който тук е изключително подготвена румънска делегация”, попита лидерът на ДСБ.

„Румънците ни направиха сами да си говорим по време на това посещение, научиха ни на дипломация, изнесоха ни открит урок”, продължи той.

Има голямо желание за единна кандидатура на Реформаторския блок, но няма желание от отсрещната страна – потенциалния кандидат, каза още Радан Кънев.

„Всички партии искаме някой да ни свърши работата, да се скрием зад гърба на някого”, коментира той.

По думите му профилът е съставен, но много малко хора у нас отговарят на него. „И кой точно ще застане начело на разпасана команда”, попита той.

Кънев е убеден, че РБ трябва да се събере на обединителен конгрес, който да стегне разпасаната команда.

Нито за момент не сме искали друго, освен РБ да се обедини, да взима колективно решения и да вдъхва увереността, че зад него стои единна политическа воля – нещо, което не съществува към момента, подчерта още той.

Радан Кънев заяви още, че не съжалява, че са настоявали Патриотичният фронт да е част от управлението при съставянето на кабинета, тъй като това е реалното мнозинство в парламента.

„Но това, че е реалното мнозинство в парламента, изобщо не означава, че в този случай голяма част от колегите от РБ, тези, които са на власт, и цялата партия ГЕРБ може да се огънат по най-важната точка от предизборната си програма”, отбеляза той.

Нов десен проект е най-старото нещо в българската политика. Само Стефан Софиянски е правил около пет, посочи още лидерът на ДСБ.

По думите му звучи като това някакъв лидер да си сковава поредната спасителна лодка или да се хване за греда, за да не се удави.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.