Бомба гръмна под „Мерцедес” във Вършец (снимки)

Взривно устройство е избухнало под автомобил на криминално проявен мъж във Вършец. При експлозията няма пострадали хора, не са нанесени и материални щети.

Гърмежът се е разнесъл в петък вечерта към 17.30 ч. в квартал „Изток” в курортния град. Радослав Цветанов , пъхнал ключа в „Мерцедеса” си, паркиран пред блок на улица „Ботуня”, където живеел и тръгнал на път. Но само след няколко метра се разнесъл гръм. Мъжът не е бил засегнат от експлозията, слязъл и съобщил за инцидента на тел. 112.

На мястото са пристигнали униформени служители на МВР и криминалисти от Вършец и Монтана. Районът е бил отцепен и са започнали следствени действия. По-късно във Вършец пристигнали и антимафиоти от София.

Експертите прибрали подобно на бомба устройство, което е било поставено под колата на Цветанов. По случая се извършват експертизи.

Според специалисти устройството е имало за цел по-скоро да уплаши, отколкото да убие собственика на „Мерцедеса”. По данни на полицията Радослав Цветанов - по прякор Ради Дългия, е криминално проявен, замесен в кражби, рекет и измама. Преди време е бил свързан и с афери на автоджамбази. Напоследък мъжът работел в заложна къща в Монтана.

Според Ради Дългия в поставянето на бомбата под колата му е замесен шефът на полицията във Вършец Иван Антонов, който му е съсед. „Няма такива данни! Цветанов има влошени отношения с Антонов на битова основа!”, заявиха от полицията в Монтана.

„Вършец е спокоен. При инцидента в квартал „Изток” няма пострадали хора, още по-малко деца, каквито слухове се чуха. В града няма напрежение!”, коментира кметът на балканската община Иван Лазаров.

Снимки Bomba_Varshec

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право