ВМЗ-Сопот пред сключване на нови договори за 100 млн. лв.

Изпълнителният директор на "ВМЗ" ЕАД Сопот д-р инж. Иван Гецов (вторият от дясно) по време на изложението в областта на военната и отбранителна техника "Eurosаtory 2016" в Париж.

"ВМЗ" ЕАД Сопот е пред сключване на нови договори на обща стойност от близо 100 млн.лв., съобщи д-р инж. Иван Гецов, изпълнителен директор на държавната оръжейница. Тя се представи със свой щанд на най-голямото в Европа международно изложение в областта на военната и отбранителна техника "Eurosаtory 2016", което се проведе в столицата на Франция Париж от 13 до 17 юни.

"След проведените разговори с водещи световни фирми очакваме сключването на още нови договори на обща стойност от около 100 милиона лева", разкри д-р инж. Иван Гецов.

Освен държавното "ВМЗ" ЕАД в "Eurosаtory 2016" участваха казанлъшката НИТИ, "Кинтекс", "Арсенал" и др. Според анализаторите през тази година интересът към "Eurosаtory" е най-големият от последните изложения. Фирми от САЩ, Русия, Канада, Япония, Китай, Бразилия, Пакистан и др., представиха своите най-нови и модерни изделия за сухопътните и военновъздушните сили.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес