Корнелия Нинова обеща двойно повече пари за общинските структури на БСП

Отворете вратите на клубовете и идете при хората, призова актива новият червен лидер

Социалистите гледат на президентските избори като на "неизбежни предсрочни парламентарни"

Двойно повече пари от държавната субсидия за БСП ще получават за вбъдеще общинските партийни организации, обеща новият лидер на социалистите Корнелия Нинова пред близо 1000 червени активисти от Пловдивския регион, събрали се на областно съвещание в палата 7 на Международния панаир. Вместо досегашните 14% от държавната партийна субсидия те вече ще получават 30%. "Следващата събота най-сетне ще приемем бюджета за 2016 г. и ще определим новия начин на финансиране. Парите от субсидията към партийните организации ще се удвои, за да могат те да работят спокойно", заяви Корнелия Нинова. Така най-сетне на практика ще бъде изпълнено решението, взето още на предишния, 48-ми конгрес на БСП, коментираха хора от новото Изпълнително бюро на Националния съвет.

С пламенно 15-минутно слово Корнелия Нинова надъха съпартийците си от Пловдивско и ги призова към стягане на структурите и изчистването им от всякакви влияния - политически, икономически и др. "Никой повече в БСП няма да взима решения в тесен кръг по причини, които не са известни. Структурите на партията са нейната най-важна част и промяната трябва да тръгне от тях. Искаме да чуваме вашият глас, да няма високомерия от страна на ръководството. Стартиралото вътрешно партийно допитване за президентските избори има за цел да определи тази двойка, от която ще зависи бъдещето на лявото пространство в страната. Затова не питайте началниците кого да номирате, този път началниците питат вас. Отворете вратите на клубовете на партийните организации, идете при хората, определете проблемите и дайте предложение за решаването им", каза още Нинова. "Предстоящите президентски избори през октомври са преломен момент, в който БСП трябва да покаже нова сила и енергия. Гледайте на президентските избори като предсрочни парламентарни, които са неизбежни. Бъдете разумни и отговорни пред партията и България и нека на тези президентски избори да покажем, че е възможно друго управление, друга грижа за България и народа. БСП ще се превърне в смислена опозиция и ще се доказваме всеки ден. Но без местните структури не можем да бъдем силна опозиция", допълни лидерът на "червените" и призова актива по места да провежда остра опозиционна политика като на национално ниво. Корнелия Нинова посъветва съпартийците си да не обещават невъзможни неща. "Не можем да се задоволяваме само с критики, но не искам повече да чувам: "БСП обещавате, защото сте в опозиция и ви е лесно, а като дойдете на власт не правите нищо. Нека да се знае, че думата ни е закон и изпълняваме ангажиментите си", отсече Нинова. Тя наелектризира препълнената палата 7 на панаира с критиките си по адрес на правителството на Бойко Борисов. "До каквото се докосне правителството на Бориов, всичко се съсипва - финанси, образование, здравеопазване. Резултатът е голяма безработица, бедност, здравен геноцид и дългове", заизрежда Корнелия Нинова, преди да признае, че ключът към успеха са младите у нас, но БСП в момента не е интересна за тях. "Младите, младите и пак младите - в тях е ключът. Партията трябва да им предложи решения на проблемите им, свързани с образование, работа и доходи, за да останат те в родината", декларира лидерът на БСП.

Корнелия Нинова обяви, че срещата с актива в Пловдив е първата от цяла поредица, която тя и членовете на Изпълнителното бюро ще проведат със съпартийци в цялата страна. "Искаме да дадем нова сила и енергия на БСП, тъй като президентските избори наближават. Смятаме дотогава да покажем сила и мощ като опозиционна партия и алтернатива на ГЕРБ", заяви още Нинова. Тя уточни, че финалът на скандала с писмото за спрените пари от Брюксел по селските програми е отворен и резултатът ще е ясен през октомври, когато ще има среща между ЕК и правителството и ще се разбере дали ще загубим 1 млрд. еврофинансиране.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика