Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Заловиха бракониери на калкан в Равда и Ахелой

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile Избата организира празник на виното в родния си град

Николай Николов: Като разширяват “зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

Служба „Военна полиция“ отчете годишната си дейност

БСП – Бургас отдаде почит на Васил Левски

Красимир Каракачанов участва във възпоменателния митинг-поклонение по повод 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

Концерт-спектакълът „Възрожденски разкази“ е подарък за великотърновци по случай 140-годишнината от Освобождението Събитието е посветено и на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев

Директорката на НИНКН подписвала като селски кмет

Задържаха мъжа, откраднал 10 гълъба и заек от пернишкия зоокът

В Бургас раздават безплатно компост

Приморско с атрактивен щанд на Ваканция и СПА Експо

Французин и алжирец опитаха да минат границата с фалшиви документи

Започна кандидатстудентската кампания на Софийския университет

ГХГ-Пловдив ще рамкира 35 картини на Златю Бояджиев с 18 600 лв.

Градска художествена галерия (ГХГ) в Пловдив ще извърши реновиране и ново рамкиране на 35 картини на прочутия наш живописец Златю Бояджиев с 18 600 лв. Финансирането е по спечелен проект, като 14 030 лв. от цялата сума ще бъдат отпуснати от Министерството на културата.

Творбите на Златю Бояджиев, които са от фонда на ГХГ-Пловдив, ще се сдобият с нови италиански дървени рамки, които ще заменят сегашните, датиращи от 60-те години на миналия век. Новите рамки са по-представителни и съответстват на значимостта на картинити и по-здрави и устойчиви при транспортиране.

Проектът предвижда реклама на реновираната колекция чрез информационни брошури на български и на английски език, както и дейности по информиране на всички партньори на ГХГ за готовността на изложбата да пътува у нас и в чужбина. Това се налага и заради засилния международен обмен на пловдивските културни институции в подготовката на града за Европейска столица на културата през 2019 г.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.