79-годишен пловдивчанин олекна с 4000 лв. за "колет от чужбина"

79-годишен пловдивчанин олекна с 4000 лв., след като в петък след обяд стана поредната жертва на ало-измамници, които от няколко дни тероризират почти денонощно възрастни хора с обаждания по телефона.

Пенсионерът предал парите към 16.30 часа на явил се на адреса му непознат мъж, след като бил заблуден по телефона, че ще получи пратка от близки в чужбина, за която трябва да заплати предварително определена сума. Потърпевшият се е оплакал в Първа РУ на МВР-Пловдив, където издирват и извършителите на друга телефонна измама, на която жертва ден по-рано - в четвъртък, стана 81-годишна жена от квартал "Кючук Париж".

Тя дала последните си спестявания от 1700 лева, след като мошениците я заблудили, че синът й се нуждае спешно от пари за закупуване на климатици. През последните 72 часа на територията на Пловдивска област са регистрирани близо 50 опита за телефонни измами, направени между 10 и 17 часа.

Най-честите сценарии на ало-бандитите са били за "заплащане на лечение на пострадал роднина", "капариране на електроуреди" и "колет от чужбина", но само двама наивници от третата възраст са им са вързали този път.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право