Голямо задръстване на Маказа

Огромно задръстване на българо-гръцката граница край ГКПП "Маказа". Причината е интензивния трафик в почивните дни и недостатъчния капацитет на пункта, съобщава БНР.

За да влязат в Гърция днес пътуващите чакаха над два часа. В колоната имаше коли с регистрация от цяла България. В трафика към Бяло море вече се включиха и румънците. Международният път преминава през територията на граничната Община Кирково. Кметът Шинаси Сюлейман с обяснение какво се случва на Маказа: "След приключване на учебните занятия потокът веднага се усети, увеличеният поток. Сутринта в 8 часа още изчакването беше два часа. На този етап е три-три часа и половина. Това дразни хората, а не дългата опашка."

Задръстванията на ГКПП "Маказа" вече са традиция през почивните дни. Въпреки че на вход и на изход има по две трасета и е създадена организация за бърза обработка на документите, пак се чака с часове. Според общинската управа в Кирково, капацитетът на пункта е недостатъчен да поеме потока от хиляди автомобили.

ГКПП "Маказа" е най-краткият път за Гърция и се оказа вторият по натовареност пункт след "Кулата". Идната седмица предстои среща между общината в Кирково и Гранична полиция за облекчаване на трафика през лятото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини