Регионалният полуфинал на Фен Купа 2016 в Кюстендил стартира с уникални дербита

Мачовете от седмия регионален полуфинал на Фен Купа 2016 за отборите от Кюстендил, Благоевград и Перник стартираха днес в храма на ФК „Велбъжд 1919“ – стадион „Осогово“. Стотици фенове на футбола и бирата се събраха на терена, за да подкрепят своите фаворити и да споделят емоциите на най-големия и вълнуващ футболен турнир за любители в България. Емоции със сигурност ще има в изобилие, защото „Фен Купа е повече от футбол“. 32-та отбора полуфиналисти ще спретнат страхотно зрелище за посетителите, докато мерят сили за титлата регионален шампион на Югозападна България. Най-добрият сред тях ще продължи към националните финали в Пловдив, където ще се бори за голямата награда – приключение зад кулисите на Камп Ноу с легендата Христо Стоичков.

Битката за Кюстендил беше открита от кмета Петър Паунов. „Радвам се, че за поредна година сме домакини на най-големия и вълнуващ футболен турнир за любители в България. Пожелавам ви едно успешно футболно лято с много здраве и настроение“, сподели Паунов пред събралото се множество. Сред гостите бяха и футболните легенди Евгени Йорданов, Владислав Стойков, Иван Цветков, Даниел Йорданов и други спортни знаменитости от региона. Подкрепата си към турнира изрази и директорът на ОДМВР – Кюстендил - Елиан Стамболийски.

След откриването футболните ветерани спретнаха невероятно шоу за гостите, като се включиха в традиционния демонстративен мач, разделени на червени и сини. В отбора на сините се изяви и мениджър „Събития“ в Каменица АД Кирил Глушков, който откри резултата за сините през първото полувреме с прецизен шут от дистанция. Червените не останаха длъжни за дълго и изравниха с гол на Евгени Йорданов. Легендата на ЦСКА вкара още веднъж за червените през втората половина, но бившият играч на Левски, ЦСКА, Славия и Локомотив Сф Владислав Стойков бързо изравни за 2:2 минути преди края на редовното време. Стигна се до ролетката на дузпите, при които сините бяха по-концентрирани и спечелиха срещата с крайното 6:5.

След този страхотен манифест на футболно майсторство дербитата на стадион „Осогово“ продължават с пълна сила. Името на новия регионален шампион ще стане ясно утре, веднага след финалния мач, който стартира в 13:00ч.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ