Обвинените в стрелбата по Митьо Очите в съда, засилена охрана ги пази (снимки)

Георги Иванчев и Радослав Димитров, които бяха арестувани и обвинени, че са стреляли по несебърския бос Димитър Желязков- Митьо Очите, бяха доведени в съда в събота.

Край съдебната палата в Бургас, където се гледа мярката, бяха взети всички мерки за сигурност, за да няма атентат срещу задържаните. Часът на заседанието бе оповестен в последния момент, а те бяха вкарани в сградата през подземния вход.

Ден по-рано прокуратурата съобщи, че Иванчев е стрелял по Митьо Очите три пъти, като два от изстрелите са в гърдите му и един в корема. Димитров произвел по Очите също 3 изстрела - два в ляво и дясно рамо.

Освен Георги Иванчев и Радослав Димитров, от хората на Божидар Кузманов - Кравата е арестуван и Тодор Славов, който е обвинен в убийството на гарда на Очите - Сашо Водолаза.

Делото започна в 17.00 часа. Наблюдаващият прокурор по делото е Ангел Ангелов, а съдия е Георги Пепеляшев.

Калин Господинов, адвокат на обвиняемия Радослав Димитров, посочи, че не може да бъде даден ход на делото, като причината е, че защитата не е запозната с материалите от досъдебното производство. Адвокатите на Георги Иванчев и Радослав Димитров поискаха да се запознаят с материалите от досъдебното производство. Гледането на мярката се отлага с 40 минути, уточнява Фокус.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право