Обвинен за стрелбата по Очите: Изчезна ми златната гривна, в килията ме заплашват

Георги Иванчев и Радослав Димитров, които бяха арестувани и обвинени, че са стреляли по несебърския бос Димитър Желязков - Митьо Очите, бяха доведени в съда в събота.

Край съдебната палата в Бургас, където се гледа мярката им за неотклонение, бяха взети всички мерки за сигурност, за да няма атентат срещу задържаните. Часът на заседанието бе оповестен в последния момент, а те бяха вкарани в сградата през подземния вход.

Имах златна гривна, която изчезна. Не съм застрашил живота на никого, в килията ме заплашват, каза пред съда Иванчев. Димитров пък помоли за домашен арест, като заяви, че не е замесенв нищо, никога не се е укривал и има чистосъдебно минало.

Ден по-рано прокуратурата съобщи, че Иванчев е стрелял по Митьо Очите три пъти, като два от изстрелите са в гърдите му и един в корема. Димитров произвел по Очите също 3 изстрела - два в ляво и дясно рамо.

Освен Георги Иванчев и Радослав Димитров, от хората на Божидар Кузманов- Кравата е арустуван и Тодор Славов, който е обвинен в уБийството на гарда на Очите- Сашо Водолаза.

В съда защитата на обвиняемите пледира, че по пистолета "Макаров" имало следи и от трето лице- на Николай Маринов, вероятно адвокатите визираха ранения гард на Очите Кольо Магарето. Освен това те заявиха, че Очите и гардовете му не са имали резервация в заведението. Очите влязъл с бронежилетка, къси гащи и пура в устата.

Окръжен съд - Бургас постанови мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо Георги Иванчев и Радослав Димитров.

Мярката може да бъде обжалвана пред Апелативен съд - Бургас, в тридневен срок.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право