Откриха тялото на едното от удавените момчета в Янтра

Водолази в неделя сутринта откриха тялото на едното от изчезналите във водите на река Янтра във Велико Търново момчета. Претърсването на поречието бе подновено още в 6 часа сутринта. В акцията по издирването на двамата деветокласници се включиха четирима водолази от старата столица и шестима техни колеги от механизираната бригада в Белене. Около 8 часа гмурците се натъкнаха на трупа на едното дете. Тялото му било заплетено в коренища и дънери. Изваденото от реката момче е било с маратонки и дрехи.

Претърсването на Янтра продължава и спасителните екипи търсят и второто момче.

„Операцията е затруднена заради силното течение. Реката влачи тиня, клони, наноси, а водата е много мътна. Брегът пък е обрасъл в шубраци и обхождането му от пожарникари и полицаи е много трудно”, обясниха участващи в акцията.

Трагедията с двете момчета от Дома за деца лишени от родителски грижи „Пеньо и Мария Велкови” във Велико Търново се разигра около 14 часа в събота. В горещия ден двете 15-годишни хлапета и техен връстник решили да се разхладят във водите на Янтра. Нагазили във вир, дълбок около 2 м, но бързеят ги понесъл. Едното от момчетата успяло да излезе на брега и малко след като изплувало, видяло, че приятелите му изчезват в дълбините. Веднага потърсило помощ на тел.112.

На място незабавно пристигнали екипи на пожарната, полицията, а водолази с лодка и въже захванали претърсване на реката. До тъмно в събота продължи издирването на погълнатите от Янтра момчета, но безуспешно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини