Гласуване решава името на спортен комплекс

С явно гласуване ще бъде избрано названието на огромната спортна база, която е пред откриване в коруротния комплекс край град Върбица, Шуменско. Гласуването върви от няколко дни в страницата на общината във фейсбук и приключва в понеделник по обяд.

Инициативата кръстници да станат местните хора е на кмета на община Върбица Мердин Байрям. Желаещите да определят името могат да лайкнат едно от три предложени популярни названия. Боаза е местността, върху която "расне" комплекса от година. Веригава е звучното име на Старопланински проход. Герлово е стар крепостен град, чието име е останало и до днес като название на голяма територия в региона.

Това лято Спортно-тренировъчният комплекс ще бъде открит за посетители. Той е на площ от 16 дка. В него са инвестирани над 5 млн. лв., отпуснати по Програмата за развитие на селските райони. Разполага със зали за борба, баскетбол и фитнес, футболни игрища, както и два басейна. Единият от тях е с почти олимпийски размери. Базата е много подходяща за лагери на спортисти. Изграждането й е част от стратегията за възраждане на туризма в района. Преди десетилетия курортният комплекс край Върбица е бил много посещаван, заради уникалната природа и лековитата минерална вода за очни и стомашни болежки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони