Д-р Красимира Иванова: Хепатит C уби баща ми, зарази се след кръвопреливане Системата за проверяване на кръвта да гарантира 100% нейната безопасност, призова сестрата на премиера Бойко Борисов

Патриарх Неофит за македонската църква: Имаме консенсус по главните въпроси на бъдещото

Премиерът Борисов ще се срещне с чешкия си колега Андрей Бабиш

Дамаск осъди турската операция в град Африн

Цецка Цачева: Няма да се въвежда трети пол и да се признават еднополови бракове

Катастрофа затапи пътя за „Капитан Андреево“ край Харманли

Министър Ангелкова: Всички 5-звездни хотели са резервирани на 90% за летния сезон

Щурмови хеликоптер „Апачи“ се разби в САЩ Двамата пилоти са загинали

Турция праща и сухопътни сили в операцията в Северна Сирия

Пост на турски език се появи в профила на президента във фейсбук

„Ауди“ изтегля 127 000 нови автомобила заради проблеми с емисиите

Лео Кадели: Приятели, помагайте

„Епъл“ може да спре iPhone X още през лятото Потребителите в Китай не го харесват

Ликвидирани са нападателите на хотела в Кабул Акцията продължи 12 часа

Статуята на свободата затвори за посетители

Съд глоби кмета на Батак с 200 лв. заради бездействие

Пазарджишкият административен съд наложи глоба от 200 лв. на кмета на Община Батак Петър Паунов (БСП) заради неизпълнение на разпореждане след бездействие. Разпореждането е по отправено искане от собственик на имот, придобит през 2001 г. в местността „Компанията“ край Батак. В имота е констатирано незаконно строителство на дървен навес, паянтова постройка и подпорна стена. Още на 18 март 2015 г. Петър Паунов е издал заповед за премахване на незаконния строеж. До края на 2015 г. обаче кметът на Батак не е привел в изпълнение заповедта си с мотива, че в момента тече процедура за избор на фирма изпълнител с предмет на поръчка – събаряне на незаконни строежи, а след избора й ще внесе в местния Общински съвет предложение за осигуряване на нужните пари по изпълнението на този вид дейност.

Независимо от тези обяснения на Петър Паунов с решение от 6 януари 2016 г. Пазарджишкият административен съд отменя бездействието на кмета на Батак, връща му преписката за изпълнение в двумесечен срок и осъжда общината да плати на жалбоподателя съдебни разноски в размер на 1210 лв. Решението е връчено на Паунов на 14 януари, но до 14 март решението на съда не е изпълнено. В представените писмени обяснения кметът на Батак твърди, че е провел разговори с жалбоподателя, с когото са постигнали съгласие за определени действия, но доказателства за изпълнение на съдебното решение така и не са представени. Затова председателят на Административен съд-Пазарджик приема, че същото не е изпълнено, но счита, че все пак действия по изпълнението му са отпочнати и определя глоба в размер на 200 лв. Разпореждането подлежи на обжалване в 7-дневен срок от съобщаването му на наказаното лице пред тричленен състав на същия съд.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.