Георги Първанов: Няма вариант АБВ да подкрепи Бойко Борисов за президент

Няма вариант АБВ да подкрепи Бойко Борисов за президент. Това каза лидерът на АБВ Георги Първанов пред журналисти във връзка с предстоящите президентски избори, предава „Фокус“.

Коментирайки позицията на премиера по отношение на идеята за общ флот в Черно море, Първанов посочи, че няма решение за общ натовски флот и не би трябвало да има. По думите му има един куп ограничения да се реализира подобна идея от гледна точка на правните изисквания.

„По-важно е друго, защо трябва да има дрънкане на оръжието тук на Балканите, на Черно море, вместо да се намери вариант, да си подадат ръка НАТО и Русия, така както се очаква за една среща на най-високо равнище“, каза той и обясни, че европейската архитектура на сигурност е невъзможа без Русия.

На въпрос дали има някаква договореност между партиите за предстоящата кандидатура за президент, той посочи, че поведението на двете големи партии е такова, че те тласкат вземането на персоналните решения напред във времето и от това губят избирателите.

„Не могат да вникнат в политиките, които отстояват едните и другите. Очевидно тук идеята на ГЕРБ е да хванат някого и да го покажат пред публиката, без дебати, без обиколки в страната. Имат си технология на избора, добре позната. Повторението на модела „Плевнелиев“ в новата ситуация би било фатално“, каза Георги Първанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика