Разкарват Ходжсън при издънка

Президентът на Футболната асоциация на Англия Грег Дайк заяви, че новият договор на селекционера Рой Ходжсън зависи изцяло от представянето на „трите лъва“ на Евро 2016. Контрактът на специалиста изтича след края на шампионата във Франция, но преди време самият той изяви желание да остане начело на Англия. Според думите на Дайк обаче, отборът трябва да се класира минимум до четвъртфиналите в турнира, за да започнат разговорите между двете страни. С други думи - треньорът ще бъде разкаран при издънка. Ходжсън, който е най-скъпоплатеният селекционер на Европейското първенство, заяви, че желае да води тима и в квалификациите за Мондиал 2018.

„Ясно е, че ако се класираме за полуфиналите, това ще бъде успех - заяви Дайк. - Ако обаче играем добре и загубим нещастно от добър отбор на четвъртфиналите или с дузпи, то тогава разговорите ще започнат“.

Англия може да си гарантира участие на осминафиналите в турнира, ако „трите лъва“ постигнат победа над Словакия тази вечер. В състава на Ходжсън се чакат промени. Не е ясно дали Джейми Варди ще започне като титуляр след гола си срещу Уелс. Ясно е обаче, че нападателят остава в „Лестър“. Това съобщи мениджърът на „Арсенал“ Арсен Венгер, който го искаше в състава си.
„Той остава при „лисиците“, категоричен бе Венгер.
За трансфер в друг клуб не мисли и капитанът на Англия Уейн Рууни. Нападателят заяви, че има желание да подпише нов договор с „Манчестър Юнайтед“ и да остане на „Олд Трафорд“ до края на кариерата си. Настоящият контракт на 30-годишния футболист изтича след три сезона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят