Ансамбълът с медал за Цветелина

Ансамбълът ни се връща с медал за Цветелин Стоянова от европейското по художествена гимнастика в Израел. Тимът спечели отличието на обръч и бухалки, а преди надпреварата Михаела Маевска Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Християна Тодорова и резервата Любомира Казанова обявиха, че ще играят на шампионата за съотборничката си. Грацията пострада тежко след падане от шестия етаж на жилищен блок и още се бори за живота си в „Пирогов“.


За изпълнението момичетата получиха 18,183 точки, а титлата спечелиха домакините с 18,316 точки. На ленти ансамбълът завърши в подножието на отличията - четвърти с 18,066 точки. Шампионки са грациите от Беларус (18,516).
Надпреварата бе последна проверка преди олимпиадата в Рио, а и сериозно изпитание за резервата Любомира Казанова, която трябваше да замени тежко пострадалата Цветелина. Но дебютната игра на момичето остави отлични впечатления. Шампионатът бе и психологическо изпитание за целия ни ансамбъл.
Пълен провал на отделните уреди претърпя силният състав на Русия, който се цели в олимпийска титла. „Сборная“ остана без медал заради груби грешки. На обръч и бухалки тимът е последен - осми, а на ленти - пети.


В индивидуалния многобой олимпийката Невяна Владинова е десета, а Катрин Тасева е 13-а. Единадесета поредна титла за Русия донесе Яна Кудрявцева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт