Днес ще е слънчево, на отделни места в Западна България ще превали

Днес ще е предимно слънчево. Около и след обяд в Западна България ще се развива купеста облачност и на отделни места, главно в планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен предимно източен вятър.

Високите температури ще се задържат и максималните ще са между 33 и 38 градуса. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), предаде "Фокус".

Атмосферното налягане е около средното за месеца и през деня слабо ще се повиши.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 24 и 27 градуса. Температурата на морската вода е 21-24 градуса, на север от нос Калиакра 17-18 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има около и след обяд в масивите от Западна България, където на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 29 градуса, на 2000 метра - около 22 градуса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето