Ден на траур в Карелия в памет на загиналите в летен лагер деца

В руската република Карелия днес е ден на траур в памет на децата, които загинаха при тежък инцидент в летен лагер, съобщава БТВ.

По предварителни данни бедствието е сполетяло децата от местния оздравителен лагер, докато са плували в езерото с три лодки. В тях са се намирали 47 деца и четирима инструктори. Официално е потвърдено за 14 загинали деца.

Четирима души са задържани за трагедията в руската република. В бурята лодките са се преобърнали и са потънали, като по последни данни сред загиналите няма възрастни. Жертвите са на възраст между 12 и 15 години и са от Москва. Задържани са директорите на парка и двама инструктори.

Разследващите твърдят, че още на 17 юни е съобщено, че престоят бури и лошо време. Властите са решили след трагедията всички деца, останали в лагера, да бъдат преместени в район, до който медиите няма да имат достъп.

„Лагерът ще бъде закрит. Изпълняваме процедурите по предаване на децата на родителите им“, заяви руският министър на извънредните ситуации Владимир Пучков. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят