Над 10 служители на ДАИ-Благоевград арестувани заради рекет на транспортни фирми

800 певци, танцьори и музиканти събира фолклорния конкурс „Напеви от Северозапада” Изявата в Монтана празнува десета юбилейна годишнина

Откриха труп на българка в Италия, била убита с изстрел в лицето

Борисов в Словения: Европейската перспектива е ключова за развитието на Западните Балкани

Фестивалът „Здравей здраве“ гостува в Благоевград

Младежки ГЕРБ: Бъдещето на младите хора е приоритет за българското правителство Европейската младежка конференция в София даде платформа за диалог между младите хора от 40 държави в ЕС, твърди организацията

Цената на петрола на ОПЕК се повиши до 70,51 долара за барел

Съдът пусна от ареста шофьорката от магистрала “Тракия”

Комисията по досиетата награди Цветан Цветанов за приноса му за публичното разкриване на архивите на ДС

Шефът на “Антикорупция” за случая “Иванчева”: Правим пълен финансов анализ на всичките обвиняеми

Григор Димитров: Да спечеля Голям Шлем? Защо не?

Цвета Караянчева и Волфганг Шойбле обсъдиха отличните двустранни отношения

В САЩ извършиха първото пълно присаждане на пенис

Pavell & Venci Venc’: Дано не се влюбим в една и съща жена

Риболовец стана първенец с 5-килограмов шаран на състезание в Елена

Откриха и второто удавено момче в Янтра

Тялото и на второто дете, което се удави в събота в река Янтра, бе намерено в понеделник сутринта.

Издирването бе подновено в 6 часа. Два часа по-късно водолазите се натъкнали на трупа на 15-годишния Мартин. Това пътвърди пред “Труд” гл.инсп. Станко Лазов от РД на “Пожарна безопасност и защита на населението” във Велико Търново.

Тялото е открито в района, където в събота Мартин и двамата му приятели Митко и Симеон влезли да се къпят в реката. В злополучния ден трите момчета самоволно напуснали Дома за деца лишени от родителски грижи “Пеньо и Мария Велкови” в старата столица и решили да се разхладят в речните вирове. Малчуганите нагазили във водата с маратонките и дрехите. След миг обаче силното течение ги понесло. Симеон успял да изплува на брега и тогава видял как реката поглъща приятелите му. Момчето потърсило помощ от възрастен минувач, а той веднага позвънил на тел.112. След минути започна издирвателната операция на двете изчезнали момчета. Мътните води, дълбоките до 5 м вирове, гъстата радстителност, наноси и силно течение обаче сериозно затрудниха намирането на двете момчета.

В неделя сутринта в претърсването на реката участваха десет водолази от Велико Търново и поделение в Белене. Около 8 часа на 19 юни те откриха тялото на Митко.

“Тази сутрин издадох разпореждане двама от водолазите от великотърновската дирекция да се върнат на мястото на инцидента и да започнат щателно разчистване на дънерите и клоните”, обясни гл.инсп. Лазов.

Той поясни, че в неделя е бил претърсен участък от над 1 километър по реката, но от Мартин нямало и следа.

“Водолазите откриха тялото на дъното, забито в тинята между трупи и клони, на дълбочина 2,20 метра”, разаказаха участвали в акцията.

Те коментираха две вероятни хипотези за удавянето на децата. Според едната, която е по-възможна, след като са влезли на по-голяма дълбочина, студената вода ги е пресякла и може би са се сковали крайниците им. В речните корита обичайно водата на повърхността е по-топла, а на дълбокото температурата й рязко пада. Другото предположение е за подводни течения, които са завъртели момчетата.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.