Над 20 хиляди куфяха в Благоевград с Франкофоли и БГ-радио

Центърът на Благоевград се оказа тесен и едва побра над 20-те хиляди меломани дошли за втората вечер на Франкофоли и годишните награди на БГ-радио. Половин София се бе изнесла в града, хотелите бяха претъпкани, кръчмите и кафенетата едва смогваха да обслужват гостите на града. А улиците в централната част пред сцената станаха фестивални, видео стени показваха събитието , меломаните които не яспаха да се доберат до главната сцена бяха насядали направо на асфалта или по зелените площи. Атмосферата бе уникална.

Френската певица ZAZ взриви публиката, местните меломани коментираха, че в други държави билетите и стрували по 100 евро, а сега в България благодарение на Франкофоли я гледат на живо безплатно. В полунощ Франкофоли преля в раздаването на Годишните награди на БГ-радио, всички български звезди бяха на сцената.

Събитието откри водещият Рафи, а преди него публиката се наслади на уникално изпълнение на микс от народни песни, изпълнени под съпровода на тъпани, кавал и модерно звучене!

Първата награда бе за дебют на 2015 и я грабна очарователната Михаела Маринова, която успя да се пребори за любовта на публиката със Славин Славчев, Невена Пикова, Пламен и Иво и Гери Никол. Наградата връчиха дует Авеню.
Следващата награда бе за БГ посланик и съвсем очаквано, отиде точно при Поли Генова. Талантливата певица пя за публиката в Благоевград с тоалета, който носеше и на Евровизия.

Наградата й връчиха кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов и изпълнителният директор на БГ радио Николай Янчовичин.
Шоуто в Благоевград продължи до ранни зори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес