Леонардо Ди Каприо получи призовка по делото около "Вълкът от Уолстрийт"

Съдия в Ню Йорк издаде призовка за актьора Леонардо Ди Каприо, който ще трябва да свидетелства по дело, започнато от бивш служител на брокерската фирма "Стратън Оукмънд" поради това, че според него личността му е била илюстрирана некоректно във филма на Мартин Скорсезе от 2013 година "Вълкът от Уолстрийт", съобщи БНТ.

Ищецът в делото Андрю Грийн твърди, че персонажът Ники Коскоф, изигран във филма от актьора Пи Джей Бърн, представя лъжлива илюстрация на неговата личност, която е вдъхновила образа. От студиото, продуцирало лентата на Скорсезе, обявиха, че героят е бил вдъхновен от множество различни реални личности и не е пряко обвързан с Грийн.

41-годишният Леонардо Ди Каприо, който играе Джордан Белфорт във филма, ще трябва да свидетелства по делото, тъй като режисьорът Скорсезе и сценаристът Терънс Уинтър са потвърдили пред адвокатите на Грийн, че редовно са се срещали с актьора и са обсъждали с него сценария на филма.

В призовката не се посочва конкретна дата, на която Ди Каприо ще бъде разпитан. Актьорът бе номиниран за "Оскар" за тази роля , но не спечели престижната награда едва до тази година, когато взе приз за изиграването на Алехандро Гонзалес Иняриту във филма "Завръщането".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица