Бойко Борисов поряза Кунева: Никой не е обсъждал с мен 10% ръст на учителските заплати

"Никой не е обсъждал с мен увеличение с 10% на учителските заплати и не е ясно има ли в хазната пари за такова увеличение", заяви премиерът Бойко Борисов по повод обещаното от министърът на образованието Меглена Кунев увеличение на учителските заплати от началото на следващата година, съобщи БТВ.

„Може би има резерви в МОН за увеличение на учителските заплати. Ако те двамата (Кунева и финансовият министър Владислав Горанов) са говорили, значи всичко е наред“, уточни министър-председателят. Той посочи, че за анонсираното от министъра на образованието увеличение ще са необходими над 250 млн. лв. годишно.

Премиерът посети днес Дивотинският манастир "Света Троица" край Банкя  и се срещна с Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

"Не толкова отдавна Дивотинският манастир "Света Троица" край Банкя беше пред срутване, а иконите бяха откраднати. Успяхме да ремонтираме мястото, което ще остане за хората, и се радвам, че Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит днес дойде тук за празника Свети Дух. Юли месец ще осветим и старата, и новата църква. Честит празник!", сподели премиерът на страницата си във Facebook.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини