Фандъкова: Имаме одобрен проект за почистване на 5 км. от река Искър на обща стойност 1,5 млн. лева

Тази година Междуведомствената комисия одобри първия етап от почистването на река Искър. Имаме вече одобрен проект за почистване на 5 км. от реката на обща стойност 1,5 млн. лева. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверка на почистването на река Владайска, предаде „Фокус".

„Одобреният проект е за участъка от летището до Чепинско шосе. Подали сме документи за участъка от Панчарево до летището", посочи тя и допълни, че в момента се избира изпълнител. „Искам да подчертая, че река Искър планово не е почиствана много, много години. Знаете миналата година правихме аварийно почистване, тази година пролетта - аварийно почистване. Истината е, че трябва да се почиства основно и периодично", коментира кметът.

„По наши наблюдения е необходимо да бъде почистено речното корито, самият факт, че дълго не е било почиствано говори сам за себе си", обясни Йорданка Фандъкова. „Подали сме документи за още 10 км. от река Искър, очакваме междуведомствената комисия да одобри този проект. Кандидатстваме, разбира се, и за следващите ни проекти за почистване на речни корита в София", каза още тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини