Валери Симеонов: Ще има финансови затруднения вследствие на Брекзит

"Ще има определени финансови затруднения от излизането на Великобритания от ЕС.", каза по БТВ съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов, който обаче призова първо да се видят окончателните резултати от референдума.

"Излизането на Великобритания ще е проблем за Европа, става дума за втората по големина вноска в бюджета на ЕС", подчерта Симеонов и посочи, че между излизането на Великобритания и разпадането на ЕС има много време и междинни етапи и не е сигурно въобще дали ще стане.

„Те винаги са били малко по периферията. Запазиха си паричната единица. Винаги са имали собствено мнение по повечето въпроси”, заяви той.

"Няма драма в това британците да не са в ЕС, но могат да се запазят взаимоотношения, не е задължително да се загубят всички положителни страни на ЕС", смята съпредседателят на ПФ.

"Оградата по границата ни би трябвало до края на годината да бъде готова. Това са сроковете, които сме коментирали с Борисов, Бъчварова, с областните управители", съобщи още Симеонов.

Той изрази становище, че след стрелбата по Митьо Очите групировките в Бургас са се снишили. Там има огромни пропуски в работата на полицията и огромна зависимост на прокуратурата. Не по-различно е положението със зависимостта на съдилищата – несебърският, поморийският, каза Валери Симеонов. 

Симеонов заяви още, че е вярно, че хора на Митьо Очите са го били през 1997-98 г.

"Поморие остава зад сянката на Несебър, но там е същият мутренски джурасик парк", изрази мнение той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика